Ekonomi

Opel 700 kilometre menzilli elektrikli yeni Grandland’ı tanıttı

Dinamik, geniş ve çok yönlü özelliklere sahip yeni Grandland ile Opel’in Experimental konsept otomobilinde yer alan birçok tasarım özelliği ilk kez seri üretim bir modelde kullanılıyor. Yenilikçi özellikler arasında, ön bölümün orta kısmında yer alan aydınlatmalı “Şimşek Logosu”na sahip yeni 3D Vizör ve arka kısımda aydınlatmalı “OPEL” yazısı bulunuyor.

Diğer öne çıkan yenilikçi özellikler arasında ise 50 binden fazla ayrı bileşenden oluşan yeni Intelli-Lux Pixel Matrix HD aydınlatma sistemi, elektrikli araçlar için geliştirilen yeni STLA Medium platformu ve 98 kWh güç sağlayan yeni düz batarya paketi yer alıyor.

700 kilometre menzil

Böylece yeni Grandland Elektrik, sıfır emisyonlu olarak 700 kilometreye varan menzile sahip olacak. Otomobil, hızlı şarj istasyonlarında batarya kapasitesinin yüzde 80’ine yaklaşık 26 dakika şarj süresinde ulaşıyor.

Önceki modellere kıyasla 173 milimetre ek uzunluğu, 19 milimetre ek yüksekliği ve 64 milimetre ek genişliğiyle yeni Grandland, boyutları 20 inçe ulaşan alaşım jantlarıyla Opel’in SUV portföyünün zirvesindeki yerini alıyor.

Trafik durumuna göre, ilerideki nesneler bir kamera tarafından algılanıyor ve Intelli-Lux Pixel Matrix HD farlar, bu nesneleri standart Matrix Light teknolojilerinden de net bir şekilde daha parlak ve homojen bir ışıkla aydınlatıyor.

İki ton ağırlığında

İki tonlu “yüzer” tavanı ve kontrast duruşu ile Grandland, daha uzun bir görünüm kazanıyor. Yeni Grandland’in 2 bin 784 milimetrelik uzun aks aralığı ve dik bagaj kapağı, kabin ve bagajın daha da ferahlayan yapısını öne çıkarıyor.

Hafifçe sürücüye dönük olarak tasarlanan 16 inçlik merkezi ekran ve yüksek orta konsol ise sportif bir his oluşturuyor. Direksiyonun arkasında yer alan geniş ve tamamen dijital gösterge grubu, temel bilgileri sağlayarak sürücünün sürüş keyfine odaklanmasına imkan tanırken Intelli-HUD head-up display sayesinde sürücünün gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmıyor. Sürücüler, Pure Mod’u manuel veya otomatik olarak etkinleştirerek gösterge panelini sadeleştirme seçeneğine de sahip.

Yeni Grandland’de yan hava kanallarının kapıya entegre edilmesiyle gösterge panelinin genişliği görsel olarak öne çıkarılıyor. Gösterge panelinin altında vizör ile aynı teknolojinin kullanıldığı “Edge Light” bulunuyor. Aynı zamanda kapı girintilerindeki ambiyans aydınlatmasının katkısıyla Edge Light, renk ve ışığa cam benzeri bir netlik kazandırıyor.

Ayrıca iç tasarım, sürücü odaklı bir sürüş deneyimi sunuyor. “Aktion Gesunder Rücken e. V.” sertifikalı koltuklar, yeni bir konfor özelliği olarak ayarlanabilir yan desteklere sahip. Bu fonksiyon, koltuk sırtlığının yan kısımlarında bulunan iki pnömatik cep sayesinde koltuk kavramasının da kişiselleştirilmesini sağlıyor.

35 litreden fazla hacme sahip iç saklama bölmeleri

Yeni Grandland, iç mekanda çok yönlülüğe özel bir şekilde odaklanılıyor. Araçta çok sayıda saklama alanına yer veriliyor, ayrıca konfor ve sağlık koşulları iyileştirilirken müşteriler için hayatı kolaylaştıran yenilikçi çözümler bulunması da amaçlanıyor.

Bu akıllı çözümlerin başında Pixel Box geliyor. Bu bileşen, aydınlatmalı yarı saydam cam kısmı ve kumaş kaplamasıyla fonksiyonel bir kullanım imkanı sunuyor. Yeni Grandland, Pixel Box’tan ön koltuk sırtlıklarındaki telefon ceplerine ve orta konsolun altında bulunan 12 volt prizin de yer aldığı büyük saklama alanına kadar toplamda 35 litreden fazla hacme sahip iç saklama bölmeleri sunuyor.

Mild-Hybrid versiyonu da olacak

Yeni Opel Grandland müşterileri, tamamen elektrikli Grandland Elektrik seçeneği ile beraber 48V Mild-Hybrid versiyonu da tercih edebilecek. Tamamen elektrikli ve emisyonsuz olarak yaklaşık 85 kilometre menzil (WLTP) sunan yeni Grandland Plug-in Hybrid ve 48V Mild-Hybrid teknolojisine sahip yeni Grandland Hybrid, sürüş keyfini üst seviyede yaşatırken tüketimi ve karbon emisyonunu sınırlandırarak çevreci yönünü gösteriyor.

Opel’in yeni birinci sınıf SUV’unun sürüş destek sistemleri arasında tümü standart olarak sunulan dur-kalk fonksiyonuna sahip adaptif hız sabitleyici, trafik işareti tespit sistemi, akıllı hız adaptasyonu ve kaza durumunda ikincil çarpışmayı önlemeye yardımcı olan ikincil çarpışma freni gibi çok çeşitli sürücü destek sistemleri yer alıyor.

Çok sayıda elektronik destek bileşenini içeren ve bunları yarı-otonom şerit değişim asistanı ve akıllı hız adaptasyon sistemiyle birleştiren Intelli-Drive 2.0 sistemi, opsiyonel olarak sunuluyor.

‘Artık her Opel’in elektrikli versiyonu var’

Opel Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl, yeni Grandland’in Opel için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Yeni Grandland ile birlikte artık her Opel’in elektrikli versiyonu var. Bu, elektrikli araç stratejimiz doğrultusunda oldukça büyük bir adım. Rüsselsheim’da tasarlanıp geliştirilen yeni Grandland, Eisenach’ta üretilecek. Yeni Grandland’in Opel Experimental ile ilişkisi hemen fark ediliyor. Grandland, bu sıra dışı konsept otomobilde görülen yenilikleri ilk kez bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla yeni Grandland, önem taşıyan C-SUV segmentindeki konumumuzu güçlendirecek.”

catalzeytinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu